Selectie Turnen jongens (vanaf 7 jaar)

Selectie Turnen jongens (vanaf 7 jaar)

Binnen WIK is er een afdeling turnen jongens/heren en een afdeling turnen meisjes/dames. Jongens en meisjes die meer kunnen en willen dan alleen recreatie turnen, worden gevraagd door de leiding om proef te draaien in de selectiegroep. Na een proefperiode wordt door de leiding en ouders/verzorgers bekeken of het kind door kan gaan met de trainingen in de selectiegroep.

Er worden meerdere uren per week geturnd en er worden moeilijkere onderdelen aangeleerd zoals flikflak, overslagen, salto’s van de rekstok en nog veel meer.

Het kind blijft bijna altijd ook in de recreatiegroep turnen, de basisoefenstof wordt hier aangeleerd en een uurtje recreatie turnen met vrienden/vriendinnen is gezellig, iets minder serieus en belangrijk voor een jong kind.

Als je op de selectie zit doe je mee aan turnwedstrijden in het rayon en soms ook in de regio.

Hoe ziet een selectietraining eruit?

Een selectietraining begint altijd met een uitgebreide warming-up om alle spieren goed op te warmen. Tijdens de warming-up komen ook veel kracht- en lenigheidsoefeningen aan bod. Na de warming-up wordt getraind op de toestellen. Voor de jongens/heren zijn sprong, brug, rek, vloer, voltige en ringen.

Voor meer informatie en vragen neem je contact op met het leidingteam: info@wik-oostvoorne.nl.