Interview met Susanne van Zijp

Naam
Susanne van Zijp- van den Blink

Geboortedatum
07-10-68

Hobby’s
Zowel mijn werk als het turnen en turnles geven zijn mijn grootste hobby’s daarnaast werk ik met mooi weer graag in de tuin en lees ik graag een boek.

Ik geef les bij WIK aan

De kleutergym aan de 4,5 en 6 jarigen, verder assisteer ik bij de 7-8 jarigen en bij de selectie. Ook aan de springgroep geef ik les, afwisselend met Barbara.

Ik geef les bij WIK sinds
01-08-09

Wat ik het leukste vind aan lesgeven
Ik vind het leuk om ieder kind op zijn of haar niveau te stimuleren en vind het mooi als ik ze dan vooruit zie gaan.

Leukste toestel(len)
Brug is mijn favoriet en de balk komt op een goede tweede plek. Ringenzwaaien vind ik ook altijd nog erg leuk om te doen.

Heb je zelf geturnd? Van – tot welke leeftijd?
Vroeger heb ik zelf ook bij WIK geturnd van mijn 7de tot 17de jaar en een jaar of 6 geleden heb ik dankzij mijn oudste dochter en Barbara de draad weer opgepakt.

Heb je naast het lesgeven nog een andere baan?
Ik ben al 31 jaar werkzaam als schoonheidsspecialiste waarvan de laatste 6 jaar in mijn eigen salon.

Favoriete sport naast turnen
Eigenlijk vind ik turnen echt de allerleukste sport, ik heb van alles gedaan aan conditietraining, steps, aerobics, tae bo, ballet training, hardlopen maar niets is zo veelzijdig en afwisselend als turnen.

Sport je zelf ? Zo ja, welke sport?

Ik turn zelf nog steeds een beetje.

Idool/inspiratiebron
Wat betreft het turnen: mijn dochter Sophie. Die is zo heerlijk sportief en enthousiast en we dagen elkaar regelmatig uit in het leren van nieuwe dingen.

Wat zou je volgend seizoen willen bij WIK?
Natuurlijk heel veel nieuwe enthousiaste leden van alle leeftijden en ik zou graag meer betrokkenheid van ouders buiten de lesuren om zien. Wij zijn tenslotte een vereniging en moeten het met zijn allen doen!

Mijn beste turntip
Twee cliché’s: Oefening baart kunst en natuurlijk WILLEN IS KUNNEN! Ik zeg altijd je hoofd is de baas en je lijf moet daar naar luisteren. Wat ik verder wil vertellen Ik vind het nooit zo belangrijk of je goed kan turnen of wat minder
goed, dat je er plezier in hebt is wat telt!