Interview met Sophie van Zijp

Naam
Sophie van Zijp

Geboortedatum
29-07-00

Hobby’s
Turnen natuurlijk! Maar ik hou ook erg van lezen en als het lekker weer is skateboarden. Ik geef les bij WIK aan De meisje recreatie van 6-8 jaar en de jongens recreatie. Ik assisteer ook bij de meisjes selectie.

Ik geef les bij WIK sinds
Sinds september 2017 geef ik zelf les, maar ik assisteer al sinds 2010. Wat ik het leukste vind aan lesgeven. Ik vind het leuk om te zien dat iedereen zoveel plezier heeft in het turnen en hoe ze vooruitgang maken.

Leukste toestel(len)
Mijn favoriete toestel is de balk, maar eigenlijk is alles heel leuk.

Heb je zelf geturnd? Van – tot welke leeftijd?
Ik turn al vanaf mijn 6de.

Heb je naast het lesgeven nog een andere baan?
Ik ga nog naar school.

Favoriete sport naast turnen
Turnen is natuurlijk het allerleukst, maar ik vind dansen ook heel leuk.

Sport je zelf ? Zo ja, welke sport?
Ik turn zelf ook nog.

Idool/inspiratiebron
Ik kijk heel erg op naar Valorie Kondos Field, zij is 25 jaar de hoofdcoach van het turnteam van UCLA geweest en heeft met haar team zeven keer de nationale titel gewonnen. Mijn andere inspiratiebronnen zijn mijn eigen juffen.

Mijn beste turntip
Blijf oefenen en heb vooral heel veel plezier.

Wat ik verder wil vertellen
Doe wat je leuk vindt.