Interview met Anniek

Naam
Anniek Postema
Geboortedatum
16 september 1991
Hobby’s
Ik vind het leuk om lekker te sporten en buiten te zijn. Daarnaast houd ik ook van lekker eten dus ik bak graag.
Ik geef les bij WIK aan de meisjesselectie.
Ik geef les bij WIK sinds September 2008, maar voor die tijd hielp ik andere trainers al heel lang .

Wat ik het leukste vind aan lesgeven
Het gezicht van een turnster als na heel lang oefenen eindelijk dat ene onderdeel lukt. Of hoe trots een turnster is als ze haar angst heeft overwonnen. Of een blooper waar we daarna heel hard om lachen. Of de rode hoofden van het harde werken. Kortom, eigenlijk vind ik alles leuk!

Leukste toestel(len)
Allemaal, omdat elk toestel weer anders is en je op elk toestel andere dingen kan doen

Heb je zelf geturnd?
Van – tot welke leeftijd? Ik ben zelf als driejarige begonnen bij WIK en ik was meteen verkocht
aan de gymzaal. Toen ik een jaar of zeven was, ben ik op de selectie gegaan. Ik ben begonnen bij WIK Oostvoorne en geƫindigd bij KDO-sport Hellevoetsluis in de turnhal toen ik 21 jaar was. Ik volgde toen een opleiding in
Amsterdam en ik kon het nog maar lastig combineren omdat de reistijd zo lang was. Soms begint het turnen weer een beetje te kriebelen, wie weet begin ik ooit weer eens. Toen ik een jaar of tien was hielp ik in allerlei lessen als ik zelf niet trainde. Ik vond het zo leuk dat ik uiteindelijk mijn diploma om les te geven ben gaan halen, en wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb.

Heb je naast het lesgeven nog een andere baan?
Nee, nog niet. Ik ben student en ik studeer psychologie (De Psychologie van Leren en Presteren). Als het goed is ben ik in september 2015 afgestudeerd.

Favoriete sport naast turnen
Eigenlijk vind ik dat er geen enkele sport zo leuk is als turnen dus dat is lastig, maar als ik echt moet kiezen dan denk ik dat het een balsport is, misschien tennis of voetbal.

Sport je zelf ? Zo ja, welke sport?
Ja, ik doe aan hardlopen en yoga. Ik tennis heel soms en turn heel af en toe nog.

Idool/inspiratiebron
Mijn inspiratiebronnen in het turnen zijn Angela Bal en Natalie de Snaijer. Door Natalie ben ik uiteindelijk zelf mijn licentie om les te mogen geven gaan halen en hier ben ik haar nog steeds erg dankbaar voor. Zij heeft mij daar vooral in de beginfase erg fijn mee geholpen. Ik had toen altijd wat moeite om de opdrachten netjes bij te houden, maar zij bleef erg geduldig. Op de selectie bij WIK kreeg ik van Angela en Natalie les, en uiteindelijk ben ik naar KDO-sport gegaan, omdat Angela daar ging lesgeven en ik daar nog meer zou kunnen leren. Van Angela heb ik
geleerd dat er heel veel mogelijk is en dat je altijd nieuwe dingen kan leren, ook al ben je wat ouder; opgeven was er niet bij. Samen met Angela heb ik uiteindelijk mijn hoogtepunt in het turnen behaald (zie foto).

Hoogtepunt bij WIK in het seizoen 2014/2015
Elke keer dat een turnster een nieuw onderdeel kan. Wat zou je volgend seizoen willen bij WIK? Ik zou heel graag opblaasbare matjes willen die we op de lange mat neer kunnen leggen zodat we met wat minder belasting beter en meer kunnen springen. Of een turnhal!

Mijn beste turntip
Geniet van het turnen en als je iets wil bereiken: werk heel hard, geef nooit op en wees kritisch!

Wat ik verder wil vertellen.
Ook al heb je het nog zo druk met school/werk en andere dingen, probeer lekker te blijven sporten (en dan natuurlijk het liefste turnen). Daarnaast wil ik alle (bestuurs)leden, vrijwilligers en sponsors enorm
Bedanken voor jullie betrokkenheid de afgelopen jaren, dankzij jullie bestaat WIK nog.