Freerunning/Parkour (vanaf 8 jaar)

Freerunning/Parkour (vanaf 8 jaar) 

Freerunning of Parkour is spectaculair, spannend, avontuurlijk, gewaagd en uitdagend. Oorspronkelijk is freerunning begonnen als de ontsnappingstechniek ‘Le Parcour.’ Het is een techniek die je in staat stelt om zo snel mogelijk te ontsnappen en je vrij en soepel door de ruimte te verplaatsen. Daarbij worden verschillende bestaande en geïmproviseerde technieken gebruikt om obstakels te overwinnen.

Een traceur, iemand die parkour beoefent, is altijd bezig met het stap voor stap verbeteren van zichzelf en de controle over zijn lichaam, en is zowel mentaal als fysiek sterk. Langzaam opbouwen en veilig trainen zijn de sleutelwoorden in de training van een goede traceur. Bij WIK leer je verschillende technieken en methodes die in parkour en freerunning gebruikt worden.

In het begin van de les komt de basis van parkour en freerunning aan bod. Door verschillende oefeningen en uitdagingen werken we aan balans, precisie en controle over het lichaam. Na een warming up worden enkele technieken gezamenlijk en stap voor stap uitgelegd en geoefend.

Hierna is er genoeg tijd om vrij te bewegen door het park en bewegingen te oefenen of zelf te verzinnen. Verder zijn er gezamenlijke oefeningen gericht op controle, precisie en kracht.

Kom vrijblijvend een keer langs om te kijken en/of mee te doen. Een proefles is gratis en verplicht tot niets. Het is geen probleem als je halverwege het seizoen nieuw mee komt doen en natuurlijk mag je ook een vriend/vriendin meenemen.

Aanmelden voor een proefles is niet nodig. Voor meer informatie en vragen neem je contact op met het leidingteam: info@wik-oostvoorne.nl

Hopelijk tot ziens op één van de lessen!