Oostvoorne - Afgelopen zaterdag 12 juli werd het 90-jarig jubileum van de Gymnastiek- en Turnvereniging WIK Oostvoorne groots gevierd in sporthal “De Meander” in Oostvoorne.


In zijn openingswoord feliciteerde burgemeester Peter de Jong de vereniging met het behalen van deze mijlpaal. In 1924 is WIK begonnen met het geven van gymlessen, toen nog niet op een vaste locatie. In 1929 verhuisde de vereniging naar de vaste gymzaal in het gebouw “de Toren” aan het Kerkplein in Oostvoorne. Vanaf 1973 tot 2010 was de vaste trainingplaats de gymzaal aan de Rialaan.
Ook burgemeester Peter de Jong
feliciteert de vereniging
Gymfestijn
Tegenwoordig is de Meander de basis van WIK en zodoende waren hier vanaf zaterdagmiddag optredens van alle jeugdleden te zien en aansluitend een gymfestijn met uitdagende, stoere toestellen waarop flink gesprongen, gedanst en geturnd kon worden. Ook het freerunnen kwam hierbij goed van pas; tricks en moves om van A naar B te komen werden enthousiast ontvangen door het vele publiek.
Salto’s
Er waren drie verschillende uitvoeringsblokken. Deze waren naar leeftijd ingedeeld en zo begon het in het eerste blok nog rustig door de jonge leeftijd van de kinderen. Tijdens het tweede en laatste blok werd het feest compleet met salto’s, overslagen en flikflakken.
Smurf
Alle 90 jaren kwamen voorbij in de thema’s van de optredens. De jongste leden lieten samen met een ouder een aandoenlijk optreden zien in de jaren ’50 verkleed als smurf. Hierna lieten de jongens en meisjes van 4 t/m 6 jaar op de lange mat zien dat geld moet rollen in het jaar dat de euro uitkwam. Een swingend optreden met lange linten door de jongens en meisjes van 7 en 8 jaar op liedjes uit de huidige tijd maakte het eerste uitvoeringsblok compleet.
Tarzan
In de jaren ’30 gaf de meisjesgroep van 7 t/m 10 jaar een sterke show over Tarzan, compleet met touwen en trapezes. En de boeven van de jongensgroep lieten in de jaren ’60 zien hoe James Bond de stoere “mannen” in bedwang hield. Tot slot van het 2e uitvoeringsblok lieten de meisjes van 8 t/m 11 jaar zien dat “The Sound of Music” vol dans, muziek en acrobatiek zit.
Freerunners
Het laatste uitvoeringsblok was voor de jaren ’70, ’80 en ’90. De freerunners, selectiegroepen en de meisjes van 11 t/m 15 jaar lieten spectaculaire optredens zien op de tumblingbaan, trampolines, brug en balk. Zelfs een dubbel salto werd getoond!
Proefles
Na de zomervakantie starten de lessen weer. Nieuwe leden zijn van harte welkom om vanaf september proeflessen te volgen.
Meer informatie en het lesrooster kunt u vinden op www.wik-oostvoorne.nl
Verslag en foto: Natalie de Snaijer, namens Gymnastiek- en Turnvereniging WIK Oostvoorne,