OOSTVOORNE - De uitvoering die gymnastiekvereniging WIK afgelopen zaterdag gaf ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan, zorgde aan de Oostvoornse Vlinderslag voor een bomvolle sporthal in MFC De Meander.

Natuurlijk bestond het merendeel van het publiek uit ouders, opa’s en oma’s van de jongste Wikkertjes, die verkleed als smurfen hun beste beentje voorzetten om de geleerde acrobatische kunstjes te tonen. Maar ook de aanwezigheid van veel (oud-)leden en van Westvoornes burgemeester Peter de Jong maakte duidelijk dat het hier niet zomaar om een jaarlijkse uitvoering ging maar om een, zij het onofficieel, jubileum. Na negentig jaar is WIK nog altijd springlevend en helemaal aangepast op de sportbeoefening en –beleving van deze tijd. Behalve gymnastiek- en turnlessen voor alle leeftijden, zijn er bij voorbeeld ook de freerunning groepen. Freerunning is je verplaatsen van A naar B, waarbij je tal van obstakels moet overwinnen door middel van stoere tricks en moves.
Fototeam
Een ‘fototeam’ maakte tijdens de vertederende uitvoeringen van de jeugdleden van WIK grappige jubileumfoto’s. Uitgedost met vrolijke hoedjes en ‘gewapend’ met balloons met spitse teksten als: ‘Ik ben een Wikker’ en ‘gefeliciteerd WIK!’ werden veel aanwezigen vastgelegd als hoofdrolspelers in hun eigen cartoon. De jubileumuitvoering werd besloten met een massale ‘apenkooi’. Iedereen die maar mee wilde doen kon zich uitleven op de turntoestellen en springkussens van de ‘jarige’ vereniging. Leden en niet-leden en jong en oud gingen vol overgave ‘los’ op een gymfeest dat tot ’s avonds negen uur duurde.
Tekst: R.B.
Fotografie: Wil van Balen.